Пловдивски учител със сърдечна криза заради името "Стив Джобс"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
12:38 / 09.11.2011
8175
Бивши и настоящи ученици от
ПГЕЕ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Истински скандал се разгоря в Професионалната гимназия по електротехника в Пловдив заради идеята на един от преподавателите там школото да бъде кръстено на името на Стив Джобс. Ангел Грънчаров, който дал предложението за прекръстването в личния си блог, а после бил потърсен от медиите за коментар, бил обвинен, че разваля имиджа на школото. Преподавателят получил укор, че е разговарял с репортери, "без да е оторизиран за това от ръководните фактори", показал се като "неетичен човек" и бил проявил "престъпно самоуправство", записа вчера в блога си Грънчаров.

Той е учител по философия в професионалната гимназия и според него в идеята школото да бъде кръстено на гениалния Стив Джобс няма нищо лошо.

"За куриоз ще кажа, че един идиот ме срещна и ми каза, че Стив Джобс по никой начин не трябвало да стане патрон на училището, понеже, представяте ли си, бил "презрян капиталист и експлоататор"; сериозно говоря, точно това ми каза този човек и беше съвсем искрен, за което свидетелстваше и появилата се пяна по краищата на устата му", пише в блога си учителят. 

"Кой пък е Ленин?", питаха вчера учениците от Професионалната гимназия. Тя е създадена като техникум по електротехника "Ленин" в далечната 1962 година и с течение на времето се превърна в едно от елитните школа под тепетата. Според настоящите й възпитаници идеята е добра и може дори да бъде направен миниреферендум за реализацията й.

Скандалите обаче се отразили зле на инициатора на кръщаването. Той бил "нападнат" от част от колегите си, един от които дори обвинил Стив Джобс, че бил "крадец", "дребен търговец", "арогантен и надменен", казва в блога си Грънчаров. "И понеже съм импулсивен човек, се впуснах в излишни спорове, аз направо побеснявам, когато срещна безочие пред себе си, ядосах се и ето, в резултат от няколко часа имам сърдечна криза, болното ми сърце не издържа, пулсът ми е 160 удара в минута", се оплака след скандалите преподавателят по философия.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
Първа официална информация за двамата оцелели в ада на бул. "Руск...
Така изглежда по светло мястото на фаталната катастрофа на бул. "...
Абсолютно неразпознаваем е джипът, в който са загинали младежите
До 18 градуса в Пловдив
Пловдивчанка: Скоростта е била над 200 км/ч
Двама млади загинаха след тежко ПТП в Пловдив, други двама берат ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).