Пловдивски ученици с уникален международен проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:29 / 16.03.2021
2289
Учениците от IV "Б" клас при ОУ "В. Левски" Пловдив участват в редица национални и международни проекти. Приключи поредното предизвикателство, в което се спуснаха "Деца - слънца" - участието им в международен проект "За доброто, приятелството и мира", в който си партнират с ученици от Того и Тунис.

"Проектът е по моя идея и има за цел да развие ценности у учениците. Предложих на партньорите да акцентираме върху доброто, приятелството, съпричастността, сътрудничеството, родолюбието, емпатията. Беше вълнуващо приключение - красиво, вдъхновяващо и поучително. Богатство е да се докоснем до чужди култури, да опознаем живота на другите. Представихме историята и красотите на България по начин, който само истински родолюбци могат да го направят. Като достойни потомци на Апостола, учениците разказаха за нашето славно минало и защо се гордеем, че училището ни носи името на Левски.

Научихме интересни неща за живота на другите. Въпреки не лекия живот, който имат, децата от Того говорят с любов за родината си. От тях лъха доброта. Учениците от Тунис са много позитивни. Направихме виртуана разходка из тяхната страна, показаха ни училището, споделиха с нас рисунки и послания за доброто, приятелството и мира. Проектът приключи, но съхранихме добри партньорски взаимоотношения и вярвам, че ще обменяме идеи и за в бъдеще. В превода ни помагаше Децина Русалова, ученичка от ФЕГ "Антоан аьо Сент Екзюпери", която не веднъж се отзовава като доброволец - преводач в нашите международни проекти", сподели г-жа Русалова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).