Пловдивски ученици показват свои собствени изделия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:55 / 22.04.2017
3032
Бивши и настоящи ученици от
ПГКИТ "Д-р Иван Богоров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За пета поредна година учениците от Професионална гимназия по кожени изделия и текстил "Д-р Иван Богоров" в Пловдив ще представят пред публика изработени по време на учебна и производствена практика модели на облекла, чанти, обувки, куфари, пътни сакове, дребни кожено-галантерийни изделия, тениски и облекла със сублимация в ревю-изложба "Творчество от текстил и кожа".

Младите моделиери ще се превъплатят в манекени на собствените си модели и ще ги представят по червения килим в Дом на културата "Борис Христов" на 27.04.2017 г. от 15.30 ч. 

"През хановете, царете, войводите и до днес" е темата на тазгодишното ревю. Момичетата и момчетата ще представят стилизирани костюми на български владетели изработени по проект "Твоят час" клуб "Моден дизайн", а клубът по субличация е подготвил поредица от щамповани тиниски на български царе, които са компютърно обработени от учениците и отпечатани в гимназията. 

Младите фризьори изучаващи фризьорство, като СИП, ще подготвят прическите на манекените в ревюто. По време на модната изява на възпитаниците на Професионална гимназия по кожени изделия и текстил "Д-р Иван Богоров" Пловдив, ще се извърши демонстрация на прически. Клуб "Гримьорство" по проект "Твоят час", ще се заеме с гримирането на манекените. 

В изложбата, ще бъдат показани ръчно тъкани картини с чипровски мотиви и къщи от Стария град, нови модели чанти, малки подаръчни торбички, пантофи от естествена кожа, текстил и вълна, ключодържатели, детски буйки, кожени пана и много други изделия изработени от възпитаниците на гимназията. 

През следващата учебна година в ПГКИТ "Д-р Иван Богоров" гр. Пловдив, след седми клас, ще се обучават ученици в следните специалности: Електронна търговия, Фризьорство, а след завършен осми клас: Десенатор на текстил, Моделиер на облекло от кожа и Моделиер на кожено-галантерийни иделия.
Гимназията има традиции в обучението на моделиери, които успешно се реализират в модния бизнес, това е училището, за което красотата е професия и призвание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).