Пловдивски съд потвърди мярка за неотклонение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:29 / 12.05.2020
1711
Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от Окръжен съд – Стара Загора мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо П. Р.

Срещу него на 30.04.2020 г. е повдигнато обвинение, че в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив е държал 18.5 грама амфетамини с цел разпространение. П. Р. е арестуван веднага след като взел три пратки от офис на куриерска фирма в Стара Загора. При направената проверка полицаите откриват амфетамин, укрит в кухините на бормашина. При обиск в дома на П. Р. са намерени везна и 2.5 грама марихуана.

Апелативният съд прецени, че Окръжен съд - Стара Загора правилно е направил извода, че от събраните до момента доказателства и от разпитите на свидетели може да се направи обосновано предположение за съпричастност на П. Р. към престъплението, в което е обвинен.

Съдът прие, че от обремененото съдебно минало на обвиняемия, който има присъди за разпространение на наркотици, се извежда опасност при по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да извърши престъпление. За държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).