Пловдивски райкмет заплаши с арест и затвор роми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
09:13 / 18.01.2016
7235
Кметът на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев заплаши с арест ромите от "Шекер" и "Арман махала" и жителите на квартал "Кършияка", които продължават да цапат и да изхвърлят битови и строителни отпадъци на нерегламентирани сметища.

"Мърлячите и цапачите вече не се стряскат от глоби, актове и наказателни постановления, защото повече от тях дори нямат лични карти. През 2015 г. сме задържали и над 20 каруци, собственост на роми от "Шекер" и "Арман махала", на наказателния паркинг зад хотел SPS в район "Тракия". 

Но и тази мярка не помага особено, както и конфискацията на колички, с които изхвърлят боклуците, където им падне. След като с общинските наредби сме безсилни да се справим, явно спрямо големите замърсители съвместно с полицията ще трябва да приложим член 352, ал.1 от Наказателния кодекс. 

А той предвижда глоби от 5000 до 30 000 лв. 4 и дори лишаване от свобода от 1 до 5 години за "този, който замърсява или допуска да се замърсят почвата, въздуха и водата и ги прави опасни за хора или животни и растения или негодни за използването им за културно-битови, здравни, земеделски и други стопански цели", декларира райкметът на "Северен" Ральо Ралев.

Акциите срещу изхвърлянето на смесени битови и строителни отпадъци на нерегламентирани места в район "Северен" стартират от 20 януари (сряда).

"Набелязали сме най-зловонните бунища, които ще изчистим със собствени средства и с помощта на общинско предприятие "Чистота". 

Пет са най-големите незаконни сметища - срещу до мезонетите в Шекер махала точно срещу КАТ, край Стъкларския завод, до Карловския надлев в близост до"Арман махала", на "Голямоконарско шосе" до жп линията и зад МБАЛ "Пловдив" (бившата Окръжна болница). След като ги изчистим, вече няма да има прошка за замърсителите, които погваме съвместно с Трето РУ на МВР, Общинския инспекторат и Общинска охрана", закани се райкметът.

Съвестните граждани от "Северен" ще могат да подават сигнали за екологични нарушения като нерегламентирани сметища, ненавременно извозени отпадъци, висок шум и мръсен въздух и на "горещия" телефон 6-166.


Източник: в. "Труд"

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).