Пловдивски митничари разкриха нечиста схема в бензиностанция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:08 / 15.03.2017
5648
Схема за избягване плащането на данъци при търговия с горива чрез манипулиране на контролни уреди разкриха митнически служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Пловдив и данъчни служители на НАП Пловдив.

При проверка на бензиностанция в района на Хасково митническите служители установяват, че в резервоарите на обекта се съдържат 4500 литра дизелово гориво. У митническите служители възникват съмнения, че е налице манипулация на онлайн връзката с НАП. 

При последвала съвместна проверка на обекта от митнически служители на Митница Пловдив и служители на ТД на НАП Пловдив са установени несъответствия в данните на една от нивомерните системи на резервоарите. За проверявания период са открити данни за седем доставки за общо 36 000 литра, а към контролните органи са отчетени две доставки за общо 5000 литра. 

За втора нивомерна система е установено, че е разкачена заедно с модем за Интернет, както и има индикации за нарушена цялост на пломбата, поставена от НАП. Установеното в бензиностанцията гориво е задържано и е оставено на съхранение в Митница Пловдив, а нивомерните системи са иззети от НАП. Работата по случая продължава.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).