Пловдивски магистрати изумиха! Вижте с какви мотиви намалиха присъдата на истински убиец!

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
11:59 / 28.12.2018
9705
Пловдивският апелативен съд намали с една година и 4 месеца 8-годишната присъда на О.Ч., който е признат за виновен от Пазарджишкия окръжен съд  в причиняване на катастрофа с двама загинали. Така наказанието, което подсъдимият следва да изтърпи, е шест години и осем месеца лишаване от свобода.

Пътният инцидент станал на 29.10.2017 г. между селата Ветрен дол и Братаница. Подсъдимият, момичето, с което живеел на семейни начала и най-добрият му приятел се връщали от баня в село Варвара. О.Ч. карал, без да притежава свидетелство за правоуправление и със скорост над 100 км/ч. Постоянно изпреварвал колите с БМВ-то си, като преди това употребил наркотик. При един от опитите да задмине поредния автомобил видял, че няма да успее и се върнал в своята лента, като по-рязко извил волана, изгубил контрол над колата и се блъснал в крайпътно дърво. При удара на място загинали двамата спътници на О.Ч.

В Пазарджишкия окръжен съд наказателното производство е протекло при условията на съкратено следствие, като подсъдимият е признал фактите, изложени в обвинителния акт. За това магистратите са определили наказание от 12 години лишаване от свобода, което е намалено с 1/3 и така О.Ч. е получил  8 години лишаване от свобода.

Подсъдимият и близките на загиналите са обжалвали присъдата пред Пловдивския апелативен съд. Апелативните магистрати считат, че наказанието на подсъдимия следва да се намали, като се вземат предвид младата възраст – 18 години, фактът, че при катастрофата той е загубил жената, с която живеел и най-добрия си приятел. За това съдът наложи наказание от десет години лишаване от свобода, като след задължителната редукция с 1/3  поради проведеното съкратено съдебно следствие, санкцията става шест години и осем месеца лишаване от свобода. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).