Пловдивски кмет подкара музикална триколка и хибридна рикша

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:54 / 17.09.2017
6207
Кметът на район "Западен" Димитър Колев се включи в Седмицата на мобилността. Тази година тя се отбелязва с редица събития в Пловдив в дните от 16-ти до 22-ри септември. Във тази връзка на Гребната база се проведоха състезания и тестове с триколесни велосипеди. Те зарадваха десетки пловдивчани в слънчевия неделен ден с възможността да изпробват електрическите триколки. 

Самият кмет Димитър Колев успя да изпробва уникалните велосипеди - подвижната музикална триколка, хибридната рикша и специално приспособеното за пренасяне на багаж возило.
Днешната проява е само част от отбелязването на Седмицата на мобилността в район "Западен". В началото на месеца стартира виртуална изложба на тема "Велосипедът - 200 години история, традиция, съвремие". 

Всеки, който желае да се включи, може да го направи до края на утрешния ден и да изпрати снимки на pr@zapaden.plovdiv.bg. Наградите ще бъдат връчени официално на 21-ви септември. Пълните условия на конкурса са публикувани на страницата на района. Освен това през идната седмица са предвидени състезания с велосипеди за деца от детски градини в района, под надслов "Децата и безопасният път", както и изнасяне на презентация за ученици от 10 до 18 години на тема "Мобилността на бъдещето".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).