Пловдивски кмет подкара колело

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:32 / 19.09.2018
8075
С много игри с велосипеди и тротинетки отбелязаха Седмицата на мобилността в детска градина "Светла“. Специален гост бе кметът на район "Западен“ Димитър Колев, който дойде на колело в детското заведение. Днешният ден се превърна в истински празник за възпитаниците на детска градина "Светла“. С много смях и игри те се запознаха с правилата, които трябва да спазват, когато се придвижват на велосипед или тротинетка по улиците. Към тях се присъедини и кметът Димитър Колев, който дойде с личното си колело и поведе децата по специално създаденото трасе.

Той още веднъж подчерта колко важно е те да внимават, когато се движат по улиците и да спазват правилата за движение. Децата имаха възможност да изпробват и новата фитнес площадка на открито, изградена по съвместен проект с община Пловдив. Малчуганите толкова харесаха днешната инициатива, че помолиха кмета да убеди директора на "Светла“ Людмила Тошева подобни събития да се организират по-често. Това бе поредната проява, с която в "Западен“ се отбелязва Седмицата на мобилността, като в нея се включват почти всички учебни заведения от района.

Кампанията "Европейска седмица на мобилността“ на Европейската комисия се провежда всяка година в периода от 16 до 22 септември и цели насърчаването на европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начини на придвижване. За 2018 година темата на кампанията е "Мултимодалност“ и се провежда под мотото "Комбинирай, движи се!“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).