Пловдивски кмет хвана пистолета за боядисване

Автор: Цвети Тончева
Коментари (5)
14:44 / 27.07.2022
10612
Продължава ремонтът на подлеза на "Баня Старинна". Кметът на район “Централен" Георги Стаменов лично запретна ръкави и започна да боядисва с машината, която закупи за тази цел. “Става лесно и бързо", каза за Plovdiv24.bg кметът.

Целият подлез е бил измит основно, сега се боядисват стените, а после и тавана. "Ще се ревизира електро инсталацията, ще се демонтират старите кабели, водещи до старите магазини. Такива вече няма да има. Ще се монтира ново LED осветление. Там, където има мозайки, задължително ще поставим ново осветление, за да ги подчертаят. Подът и мраморната настилка на целия подлез също ще бъдат измити. Досега цялата канализационна система на подлеза бе ревизирана, бе измита, продухана и почистена, за да не се събират дъждовните води", каза още Стаменов.

По думите на районния кмет, това е само текущ ремонт и естетизация на подлеза на "Чифте баня". Вижда се, че има останали графити и различни надписи. Голяма част от осветлението е изгоряло, затова ще има ново LED осветление, което е и енергийно ефективно.

“Това е основен подлез в район "Централен" и трябва да се преведе в добър експлоатационен вид", добави районният кмет. За голямо негово съжаление, по всичко личи, че проектът за превръщането му в арт подлез няма да може да се осъществи до края на този мандат, както беше замислено. Няма да може да се отделят средства за това. “Вече три бюджета проектът е отхвърлян, така че е прекалено смело да мечтая да се реализира до края на този мандат", каза Стаменов, но пък се надява това да стане в следващия.

Идеята е на този подлез да му се даде характер, той да бъде зона за култура. Да се обособи една зала, където ще се експонира съвременното изкуство. Да се направи добра хидроизолация, да се подчертаят мозайките в подлеза, да се изгради видеонаблюдение, да има жива охрана на места. Предвижда се още поставянето на асансьори при всички входове за майки с колички и трудноподвижни хора. Ще има и климатизация и вентилация на подлеза, за да може това пространство да не е само за преминаване, а той да се използва и за различни културни събития.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (12):
09.12.2023 Какво е бъдещето на подлеза на Чифте баня, говори Георги Стаменов
28.10.2022 Подлезът на "Баня Старинна" светна след ремонт
26.04.2021 Младо семейство се сблъска с неочакван проблем в Пловдив
16.10.2020 Вдъхват нов живот на един от най-печалните пловдивски подлези
28.08.2018 Приемат нов правилник за подлезите в Пловдив
23.08.2015 Ремонтират подлеза до "Капана"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).