Пловдивски цигани наемат скъпи адвокати, които ги учат как да шмекеруват!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (17)
19:34 / 13.12.2017
27059
Роми с незаконни къщи прибягват до услугите на скъпи адвокати, за да ги спасят от събаряне. За неочакваните пречки в борбата със строителството извън закона днес разказа кметът на "Северен" Ральо Ралев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Около 16 са жилищните сгради, премахнати в поредица от акции в района, поясни той. 

Така например по южния тротоар на ул. "Дилянка" вече всичко е разчистено, догодина багерът ще бута и по северния тротоар, където цяла редица къщи вече са с констативни актове и заповеди. В тази зона е и къща, набелязана за събаряне след окончателно и неподлежащо на обжалване определение на ВАС . 

"Намери се една пловдивска съдийка, която въпреки всичко ме спря. Аз обаче не се притеснявам и ще продължа напред", коментира Ралев.

По думите му в махалата почти няма къща, която да е определена за събаряне и за нея да не е подадена жалба в Европейския съд по правата на човека, но от Страсбург досега не са спрели пловдивската администрация. 

"Няма да допуснем държавата да бъде осъдена заради някое наше действие. Премерваме всички стъпки, убеждаваме се, че сме прави, изчакваме потвърждения и зелена светлина от всички институции, включително и от Страсбург", описа процеса районният кмет. След това на ромите, които нямат алтернатива, се предлага общинско жилище или временно социално жилище. И тук е другият изумителен за администрацията момент. 

"Има случаи, при които ромите ползват много скъпи адвокати, които ги съветват да не подписват, да не подават молби, да казват, че не разбират български, не могат да четат. Използват всякакви похвати и прийоми", изумен разкри Ралев. Той обаче е категоричен, че през пролетта на 2018-та година събарянето на незаконни постройки в "Северен" продължава. 



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (17)

Още по темата (117):
10.04.2023 Асан: Липсват 17 000 евро, 1.3 кг злато, техника, документи и дори килимчето за молитва
27.12.2022 Бутат незаконния палат в Аджисана на ромския лидер Ашим Асан
06.12.2022 Багер бутна къща в Пловдив
20.07.2022 Изграждат открит паркинг на голямото сметище срещу КАТ
18.06.2022 Съд даде разрешение за събаряне на незаконната къща на Ашим Асан
18.05.2022 Ашим Асан: Нещата са много сериозни и Стаменов ще има проблем!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).