Пловдивски бизнесмен и жена му изпрали 5 000 000 лева!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:18 / 05.03.2019
29379
Управител на пловдивското дружество "Ти Джи Козметикс" ООД - Тодор Ташев, за едно със съпругата си и с Михал Марков, формално са договаряли, поръчвали и търгували с козметика, перилни препарати, поръчвани от чужбина - Полша и Италия. Стоката се продавала на множество клиенти без да е придружена с изискуемата данъчна и фискална документация. Така се стигнало до изпиране на 5 млн. лева и укрити данъци в размер на около 1 млн. лева. Това стана ясно по време на днешното съдебно заседание, по време на което Окръжна прокуратура поиска задържане под стража за Ташев и Марков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Съпругата на Ташев е с парична гаранция.

От събраните доказателства до момента е ясно, че от март 2017 г. до март т.г. от името на 7 търговски дружества, сменящи се в периода, е била купувана и формално доставяна стока под формата на козметика и перилни препарати. Стоката била купувана с договаряне чрез електронни пощи от чужбина - Полша и Италия. Плащането е било извършвано от лицата, представители на фирмите. На ръка тези лица са получавали пари от Марков. Самият Марков е получавал парите, с които се е разплащал, от Ташев.

Тоест формално са договаряли и търгували с препарати, поръчвани от чужбина. Ташев е бил наясно, че стоката не е била фактурирана, но я е продавал на множество клиенти и не е издавал придружаваща документация - фактура. Това е недеклариран доход, не е плащан данък върху него. Двамата задържани ги грози присъда лишаване от свобода от 3 до 8 години. Има събрани видео записи, кореспонденция на електронните пощи, намерени са печати и документи на фирми формално договаряли стоката. Разпитани са свидетели - работници.

И двамата защитници на задържаните поискаха по-леки мерки. Адв. Търновалийски, който защитава Тодор Ташев, дори заяви в съдебна зала, че има разминавания между дати, периоди и пари, за които са повдигнати обвинения за пране на пари.

"Имам малко дете, за което трябва да се грижа. Не мисля, че съм извършил престъпление с оглед данъчни", бяха последните думи на Ташев. "Искам по-лека мярка. Няма да се укривам, ще съдействам! Имам малко дете, а бащинският пример е най-важен", заяви на свой ред Марков.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (5):
02.07.2019 Лоша новина за пловдивския бизнесмен, обвинен в пране на над 5 милиона лева
12.03.2019 Пловдивският бизнесмен, обвинен в пране на над 5 милиона лева, остава окончателно в ареста
05.03.2019 Тези са арестуваните в Пловдив, става въпрос за много пари
05.03.2019 Ето защо е била зрелищната спецоперация на МВР в Пловдив
01.03.2019 Спецоперация на МВР тече в Пловдив, има арестувани!
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).