Пловдивската "Проинвест Строй" ЕООД се отчете по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:58 / 10.12.2019
3782
Фирма "Проинвест Строй" ЕООД  изпълнява проект BG16RFOP002-3.004-0176-C01/30.01.2019 “Подобряване на ресурсната ефективност на Проинвест Строй ЕООД", финансиран от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общият бюджет на проекта възлиза на 1 411 950.00 лв., като безвъзмездното съфинансиране от страна на ОП "Иновации и конкурентоспособност" е в размер на 988 365 лв. или 70% от общите допустими разходи по проекта.

Целта на проекта е подобряване на ресурсната ефективност и увеличаване на производствения капацитет на Проинвест Строй ЕООД, което да доведе до повишаване на конкурентните предимства и разширяване на пазарните позиции. С проекта, компанията създаде технологични и производствени условия за намаляване на разходите за суровини, разширяване на производствения капацитет, подобряване на производителността и качеството на продуктите, както и намаляване на обема на производствения отпадък.

Новото оборудване доведе до повишаване ефективността на производствения процес чрез :

- намаляване на количеството използвани суровини при производството на единица продукция средно с 35,8%

- намаляване на количеството отпадъци за рециклиране за всеки продукт средно с 36% 

- подобряване на ефективността на влаганите в производството ресурси до 76% 

- повишаване ефективността на разходите до 16%

- увеличаване обема на производството с 16%

- закупено е ново високоефективно оборудване, което променя начина на - производство, така че в резултат на оптимизирания производствен процес се постига като резултат ресурсна ефективност. Внедреното по проекта технологично решение представлява процесова иновация в България.

Мултиплициращият ефект се постига в няколко насоки:

- внедряване на подобни технологични решения от други фирми, опериращи в сектор металообработка

- използване на изработените от новите машини детайли от други фирми - при сглобяване и влагането на детайлите в собствените им продукти и т.н.

Технологичното решение има широко приложение във всички сфери, в които се използват сложни и уникални метални конструкции. Сред ползите от внедряването на установката за лазерно рязане в комбинация с други съществуващи машини са: подобрена ефективност и производителност, по-голяма гъвкавост и по-кратки обработващи цикли, усъвършенствано качество на готовите изделия, по-голяма сигурност на процеса и елиминиране на рисковете за здравето и безопасността на оператора. Предлаганото от "Проинвест Строй" ЕООД решение е достъпно за предприятия с различна големина и разнообразен асортимент.

----------------------------------------------www.eufunds.bg-------------------------------------- 

Проект  BG16RFOP002-3.004-0176-C01/23.11.2018  “Подобряване на ресурсната ефективност на Проинвест Строй ЕООД",   финансиран от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от "Проинвест Строй" ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).