Пловдивска учителка участва в квалификационен курс на ЦЕРН

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:01 / 30.09.2016
8822
Бивши и настоящи ученици от
ОМГ "Акад. К. Попов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Преподавател по химия и опазване на околната среда от ОМГ "Акад. Кирил Попов" Пловдив е първият учител по "Химия и опазване на околната среда" от Пловдив, удостоен с честта да участва в квалификационния курс на ЦЕРН (Европейската организация за ядрени изследвания) в Женева, Швейцария, сред група от 39 български учители след сериозен подбор. 

Мария Баракова е сред учителите на гимназията, чиито ученици печелят състезания и конкурси. Тя участва в проект Chain Reaction, съвместно с колеги от ПУ "Паисий Хилендарски" като ръководител на изследователски екипи от ученици. 

Един от тях завоюва второ място и сребърна статуетка на Националната конференция по проекта през 2014г. със своя проект -"Сайт за големия взрив". 

"В навечерието на деня на учените нека си пожелаем повече български деца и преподаватели да посетят Церн и да се докоснат но живо да науката., за да прославят страната ни извън пределите на България", коментира директорът на гимназията Старибратов.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).