Пловдивчанка зададе интересни въпроси в откровено писмо до Plovdiv24.bg

Автор: Васил Динев
Коментари (35)
09:14 / 07.07.2016
14313
Нима така е редно? Това попита читателка на Plovdiv24.bg. Ето и повода за нейното огорчение:

"Една наистина приятна вечер под тепетата. Действието се развива тридесет минути след полунощ на 6 юли. 

Моя милост се прибираше с колело от центъра на града, когато, встъпвайки в десен завой от бул. "Цар Борис III Обединител" по ул. "Света Петка" (ръкава към бул. "Мария Луиза"), за пореден път срещнах препятствие.

Дотук добре - читателю, ще кажеш ти, с леко накривени вежди. Предприех нищо неподозираното опасно изпреварване на двете коли, паркирали неправилно на велоалеята. 

Избързах да ме не блъсне поредната кола, влизаща в завоя с несъобразена скорост. Изминах още 20 метра когато любопитство и гняв ме накараха да се върна.

Бях подминала кола, която току-що бе паркирала! Очевидно, трима нови клиенти на заведението "Даяна 2". И ей тъй, най-чистосърдечно запитах младата шофьорка - не е ли в нарушение?! 

"Да, така е" бяха точните й думи! В този момент се обади, видимо раздразнен, един от спътниците й - мъж на средна възраст, с любимата на това поколение фраза - "Някакви проблеми ли има?", от която лъхаше само заплаха.

Яхнах си метлата... пардон - колелото, преди да се завърже конфликт. Нови 20метра. Усещане за безсилие. Ни "паяк" да викнеш в този час, ни патрулка да викнеш за такава дреболия. 

Един безправен колоездач. Непоносимостта към неправдата ме върна отново там, този път - само и единствено с цел документация на нарушение. Има знак В27, гласящ "забранени са престоят и паркирането"! 

Настанени на терасата на заведението, подвиквания от рода на "Ей, моме, проблеми...!" и "Ще викна...!", "Ти ли...!" не липсваха. Все от горепосоченото лице. След бързите снимки се оттеглих с думите "Да Ви е сладко".

А сега е време за въпроси. Защо българинът (да) очаква винаги най-лошото от побратимия си? Трябва ли младото поколение да толерира овчия пример на примирение с беззаконието и безнаказаността?

Толкова ли сме слепи за малките-големи пропуски в манталитета на едно общество? Липсва ли съвест у човек? Такива и още питанки се завъртяха в съзнанието ми.

Отровена от яд, с който сякаш бях попита, продължих да карам колело още 10 минути, без да спирам да треперя. В една наистина приятна вечер под тепетата.

P.S. Не е целта на занятието посочването на един виновник. Това е най-лесното. Всички сме в кюпа! Всички сме виновни! Искаме ли да се устремим към градивната промяна на едно интегрално общество, недоумявам аз?! Спорен ден, съграждани! Благодаря!".


Виж коментарите (35)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).