Пловдивчанка с безапелационна победа на музикален фестивал във Финландия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:34 / 16.05.2016
7701
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Виктория Главчева от Пловдивската езикова гимназия "Иван Вазов" спечели GRAND PRIX за вокал на Международния фестивал на изкуствата "Bravo, Turku! 2016 " в Турку,Финландия.

Талантливата българка получи покана за участие във фестивала след спечелването на първо място в Националния конкурс "Път към славата", организиран от Арт център "Кърнолски".

Във Финландия Виктория се състезава с участници от 13 държави от Европа и Азия. Освен трофея българката получи парична награда и покани за участие в престижни международни конкурси в Дания, Беларус, Малта и Литва.

Организатори на фестивала "Bravo, Turku! 2016" са SEM Consulting Oy (Финландия) и Международната културна асоциация на Турку. Победителите в него бяха определени от жури с членове: директорът на редица международни фестивали Снежана Полихронова-Кърнолски, шведският хореограф Виктор Хенриксон, беларуската певица и преподавател Вероника Яновская, президентът на Международния фестивал "Мusic talent league" Аста Багдонавициене и други.

В началото на юни талантливата пловдивчанка ще вземе участие в един от най-престижните европейски международни конкурси - "Кonin" 2016 в Полша. Пожелаваме й успех.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).