Пловдивчанка: Улични кучета бродят из града! Страх ме е!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (133)
08:42 / 09.02.2012
11910
Отрицателните температури, както и над половинметровата снежна покривка принудиха много от бездомните кучета и котки все по-често да обикалят край контейнерите за боклуци в различни пловдивски квартали в търсене на храна. Представляват ли животинките опасност за хората, които минават покрай тях, и трябва ли да се страхуваме? В студовете обикновено кучетата се опитват да намерят прехрана на групи, което предизвиква опасения и чувство на несигурност у много граждани. Дали обаче има основания за това - оставяме да прецените вие, нашите читатели. Plovdiv24.bg публикува мнението на пловдивчанка без никаква редакторска намеса:

Здравейте! Знам, че не тук е мястото, където да се реши въпросът, но само за Вас се сещам и не знам към кого да се обърна. Все по-често забелязвам, и то масово в централни райони на града да бродят улични кучета, а не е имало с години. Какво става не ми е ясно и дали някой друг го забелязва и обръща внимание. Прави ли се нещо по въпроса? Мен лично ме е страх от кучета и не ми е приятно да се чудя как да ги заобиколя и да треперя всеки път, като ми се изпречат на пътя.

Категорично няма да се купува частен имот за построяването на кучкарник, заяви преди време кметът Иван Тотев. Градоначалникът тогава уточни, че община Пловдив ще се придържа към първоначалния вариант, а именно изграждането на кучешкия приют да бъде на мястото на бившата свинеферма на "Ягодовско шосе".

Припомняме, че въпросният терен трябваше да бъде прехвърлен на Общината от Министерски съвет. Причината за това е, че през лятото на 2010 г. от МВР предложиха да се направи заменка, при която на общината да бъде дадено място от 8 декара, където са се помещавали ведомствени свинарници. От своя страна градската управа трябваше да отстъпи терен за разширението на 6 РУП в "Столипиново".


Виж коментарите (133)

Още по темата (88):
25.12.2023 Шефът на Зооветеринарния комплекс в Пловдив: Бездомните кучета са много по-любвеобилни от чистокръвните породи
17.10.2022 Убиват ли кучета в приюта в Пловдив - чака се отговорът на прокуратурата
08.10.2022 Тече проверка за нехуманно отношение към животните в общинския приют
04.10.2017 Пловдивчани изоставят кучетата си, вижте каква съдба ги чака после!
08.10.2014 Общината иска от държавата 5 дка за кучешки приют
29.07.2013 10 267 бездомни котки и 324 кучета скитат из Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).