Пловдивчанка: На българина в чужбина му съдират кожата, а ние тук чужденците на аванта ги посрещаме

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:30 / 26.11.2022
7001
В редкацията на Plovdiv24.bg  получихме сигнал от пловдивчанка, която повдига много интересен въпрос относно паркирането в кв. "Капана". Ето за какво точно става въпрос:

Здравейте, пиша Ви във връзка с проблем в центъра на града, за който явно никой не е отговорен. Както е известно кв. Капана е "Зелена зона" и се паркира с пропуск, но тъй като все още няма работещи бариери (без причина и обяснение от общината, но това е друга тема) в зоната редовно има толкова много коли без пропуск, че е чист късмет да се паркира.

От "Общинска охрана" идват и лепват по някоя глоба при подаване на сигнал, но се оказва, че на коли с чужда регистрация фишове не лепят, защото нямало как да си съберат вземанията. Под табелата за "Зелена зона" обаче има друга табела, на която пише, че на нарушителите се поставя скоба... Да ама не, на посочения телефон ми обясниха, че скоби слагат само на "Синя зона", а защо телефонът им е изписан на тебелата не е ясно. Дадоха ми телефона на ОП "Паркиране и репатриране", но и не отговаряли за "Зелената зона" и ми казаха да търся Общинска охрана, на които вече бях звъняла. Оказва се че, когато българинът отиде в чужбина му съдират кожата, 
а за паркинги и глоби за всяко нарушение, а ние тук чужденците на аванта ги посрещаме.

Преди време подразнена отново от коли с чужда регистрация и без пропуск се питах да намеря някой да ги глоби, но ми отговориха директно, че "тях не знаят какво да ги правят"... За сравнение само ще дам София, където скоби се поставят на всички, а събирането на пари от скоби на фона на глобите от фишове сами може да сравните предполагам. Явно в община Пловдив нямат интерес да увеличават приходите от глоби и паркиране.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).