Пловдивчанка: Докога ще продължава този терор? Чашата прелива!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
19:32 / 10.03.2024
16961
Здравейте, живея в Пловдив, печално известния с ремонтите от последната половин година район "Южен". Повярвайте ми, "ЗА" ремонтите съм. Плащам си редовно данъците и задъжленията към общината, но това вече не се търпи!

Така читателка на Plovdiv24.bg обобщи онова, което преживява ежедневно - тя и децата й. Сигналът бе изпратен до медията ни преди известно време (13 февруари), но той е актуален и към днешна дата.

Жената разяснява:

"За мръсотията покрай ремонтите няма да коментирам, защото и тя е една просторна тема, но последната седмица особено съм бясна на градския транспорт в града!

Едното ми дете учи в СУ "Св. Патриарх Евтимий" - пътува с автобус №1, другото дете учи "Строителство и архитектура" в ПГАСГ "Арх.Камен Петков" и за най-голямо наше съжаление пътува с автобус №36.

Полагаме свръхусилия децата да са навреме в училище и когато са първа смяна, е лесно, защото, тръгвайки към работа, ги караме аз и съпругът ми, но когато са втора смяна или както сега дъщеря ми е в една странна смяна от 11 до 17.00 часа, положението е плачевно!

От миналата седмица вече четвърти път някой от тях изпитва затруднения със стигането до училище, защото: 

 - първо, на автобус 1 смениха разписание, маршрут и какво ли още не и миналата седмица на спирката, на която малкият го хващаше в посока центъра, вече върви в посока кв. "Коматево", което беше споменато с два реда във вашата медия, оттам нататък никаква актуална информация никъде - резултат: детето закъсня за училище, защото се беше повозил първо в посока "Коматево", после докато обърне посоката и стигне до училище....

 - след това сестра му трябваше да хване автобус 36, за който информацията е актуална към някаква хипотетична дата от преди две години може би, защото дори човека, който ми вдигна телефона от фирма "Златанови" ми каза, че не може и той да ми каже къде да хване детето автобус, нито кога горе-долу ще има кола - сега тя излиза почти с час и половина по-рано от вкъщи, за да стигне навреме за училище. Колите на този автобус се движат пре з 15-20 минутни интервали, т.е. ако единия го изпусне след това....

- миналата седмица, чакаше на спирката 36 и единият автобус я е подминал;

- последното, което преля чашата и ме накара да напиша това писмо до медията ви, се случи преди броени минути, когато синът ни се обади, че автобус 1 е профучал покрай него на спирката, без да спре и той отново има риск да закъснее за училище.

Знам със сигурност, че не само моето семейство изпитва затруднения. Познати и приятели от квартала споделят същата информация.

Много бих искала през Вашата медия да попитам всички замесени в тази каша: Докога ще продължава този терор над жителите от квартала, а и не само?"

Виж коментарите (12)

Още по темата (1009):
08.05.2024 Пловдивчанин: Спрете да уронвате престижа на цял един град
03.05.2024 Община Пловдив подаде документи за сертифициране на новата система за електронно таксуване
02.05.2024 Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има безплатен градски транспорт?
29.04.2024 Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
Още новини от Новини от Пловдив:
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
Вижте как посрещнаха Митрофанова под Альоша в Пловдив
Бесни сте: Велико безхаберие и некомпетентност!
Дойде ред и на кино "Космос"
Идея: Тази сграда на Главната да стане обществена баня


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).