Пловдивчанин завърши с 5.94, богати фирми изкушават колегите му с големи заплати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:46 / 17.03.2017
22527
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За да се подготви за дипломирането си, Деян Иванов спира добре платената си работа в софтуерна фирма преди повече от половин година. "Да, работех от вкъщи, но за мен високите резултати от следването в Техническия университет - филиал Пловдив станаха приоритет. Затова вложих времето си в знания", казва първенецът на випуска от факултет "Електроника и автоматика". 

С общ резултат от следването отличен 5,94 Деян Иванов е изпреварил всички от своя випуск. И вече е записал да учи магистратура по своята специалност "Компютърни системи и технологии". Деян Иванов разбира се има предпочитани предмети, по които му е интересно да учи и да се развива. 

"Много обичам предметите, свързани с програмиране и с разработката на софтуер. Но отделям време и все повече ми харесват предметите, свързани с проектирането на компютърни системи. Имал съм трудни моменти и трудни задачи, но получих знанията как да се справям. Със сигурност следването в Техническия университет - филиал Пловдив е полезно за кариерата ми и ме удовлетворява", заключи първенецът на випуска Деян Иванов. 

В неговите планове влиза да завърши успешно и магистратурата си, а веднага след това да започне работа в софтуерна компания в Пловдив или в София. Отличникът на випуска счита, че ще му трябва известен опит, след което вероятно ще се пробва и като предприемач в софтуерната индустрия.

Заедно с Деян Иванов днес от 14 часа в аулата на ВУЗ-а дипломи ще получат и още 168 студенти от факултета по електроника и автоматика на Техническия университет - филиал Пловдив. 118 от дипломантите са защитили бакалавърска степен на обучение, а 51 - магистърска. В четирите специалности на випуск 2016 има 30 отличници. 

В първата четворка на отличниците са още Ангел Апостолов магистър от специалността "Електротехника" с успех отличен 5,88, както и дипломиралите се от "Компютърни системи и технологии" Светла Кисьова - 5,84 и Николета Петкова - 5,68.

С решение на ръководството на ВУЗ-а със златен медал за постигнатите успехи в обучението си ще бъдат наградени 5 дипломирани, а със сребърен - 3. На церемонията по дипломирането ще участват и 10 фирми, които са подготвили награди за абсолвентите. Интересно е, че сред 10 фирми, заявили участие за церемонията, две са софийски и една - от Панагюрище.

Според декана на факултет "Електроника и електротехника" проф. д-р Гриша Спасов някои от най-силните студенти от випуск 2016 няма да се дипломират сега, защото са били изкушени от високите заплати и са започнали работа, отлагайки своите последни изпити. Около 50-60 на сто от завършващите бакалавърска степен на висшето образование във факултета по електроника и автоматика вече са записали магистратура в Техническия университет - филиал Пловдив. 

Най-голям е напливът за магистратури по специалност "Компютърни системи и технологии", като за учебната 2016/2017 година при държавна поръчка за 20 места в Техническия университет - филиал Пловдив са се записали да учат 31 нови студенти.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).