Пловдивчанин съди Общината, потрошил се на мостче в кръчма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:20 / 17.05.2016
6486
Иск за 60 000 лева е предявил към пловдивската община Благой Стоянов за това, че се подхлъзнал на декоративно мостче в заведение на кв. "Тракия" и се потрошил на 7 места. 

На първа инстанция окръжните магистрати му признаха 35 000 лева, но Апелативният съд тези дни е излязъл с решение, че падането е нелеп инцидент. 

Мъжът обаче обжалва и си търси обезщетението. Инцидентът е станал през 2010 г., уточни юристът на градската управа Илиан Иванов.

Стоянов отишъл на заведение. Времето било дъждовно. Преминал по въпросното мостче и паднал. Получил 7 счупвания, от които 4 на лявата подбедрица. 

Всяко от тях изчислил на 5000 лева. Отделно настоява да получи 8000 лева за раните по мускулатурата, 7000 - за тежка периферна стволова повреда и 10 000 - за пареза на палеца.

Пострадалият твърди, че община Пловдив е собственик на терена, където е било поставено въпросното мостче. Затова насочил иска си към нея. Отделно съди и заведението.

В исковата си молба Благой Стоянов описва за душевните си болки и страдания. Казва, че изпаднал в депресии и подозрителни мисли. Движил се с патерици, нуждаел се от помощ и бил временно нетрудоспособен. 

"Травматичните увреждания оставиха траен отпечатък в съзнанието ми", пише той. 

Счупванията затруднили завършването на висшето му образование.

На първа инстанция Стоянов печели срещу общината, която е задължена да му плати над 50% от претендираната сума. Преди дни Апелативният съд в Пловдив се е произнесъл, че пострадалият е бил в състояние да възприеме, че мостът е мокър и е било редно да ползва парапета. 

Според магистратите падането на Благой не се дължи на дефекти по моста,тъй като по време на инцидента на него е имало и друг човек, който не е пострадал.

"Община Пловдив не следва да плати обезщетение", се казва в заключението на съда. На Благой Стоянов е постановено да плати 2064 лева разноски на Общината. Той обаче обжалва пред ВКС, където още няма решение.



Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).