Пловдивчанин се намушка с нож в корема и скочи от 3-ия етаж

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
21:30 / 19.10.2016
17990
45-годишният Валентин Лазаров от Пловдив оцеля, след като се прободе с нож в корема и скочи от третия етаж на апартамента си в кв. "Кършияка". Мъжът искал да се самоубие, но бил спасен. В момента е в университетската болница "Св. Георги". 

Претърпял е спешна операция заради засегнатите коремни органи и е преместен в ортопедията, тъй като е с фрактура на раменна кост и раздробено бедро.

"Необходимо е да му поставим титаниев пирон в крака и специална заключваща пластина в ръката, които струват около 3000 лева и не се покриват от НЗОК. Пациентът няма пари за имплантите", коментира шефът на клиниката по ортопедия проф. д-р Владимир Ставрев. 

Лекарите са с вързани ръце, тъй като има вътрешна заповед на ръководството на здравното заведение да не се извършват непоети от касата интервенции, когато болните не са в състояние да платят. В противен случай парите ще се вземат от заплатите на персонала. 

Според лекуващия лекар на Лазаров - д-р Иван Чирпъков, потрошените му крайници няма как да заздравеят без пироните. По думите му пострадалият е изоставен от близките си. Никой не му е отишъл на свиждане досега. 

"Имам леля и вуйчо, но са много заети. Бях отчаян и исках да умра", заяви пред "24 часа" Лазаров, който прави вече трети опит за самоубийство. 

Той живее напълно сам, след като останал без родители, а съпругата му го напуснала. Медиците призовават да му се помогне с дарения в касата на УМБАЛ "Св. Георги", за да се осигурят импланти за счупените крайници.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).