Пловдивчанин с интересни предложения за решаване на дразнещи проблеми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:35 / 18.06.2023
3829
Пловдивчанин се свърза с редкацията на Plovdiv24.bg, за да сподели за проблеми и да даде две интерсни предложения за разрешаването им. Става въпрос за кръстовищата на улиците "Драган Манчев" и "Гладстон" и булевардите "Източен" и "Княгиня Мария Луиза". Ето и подробностите:

В самото начало на ул. "Драган Манчев", откъм ул. "Гладстон" има несъвместима комбинация от асфалт върху паваж. Поради много натовареният трафик на автомобили през това Т-образно кръстовище постоянно се разрушава асфалтовото покритие и се образуват дупки в частта, през която автомобилите влизат в "Драган Манчев".

На същата улица, която е еднопосочна, постоянно има паркирали и от двете й страни автомобили. Освен това е постоянен и потокът пешеходци по "Гладстон", пресичащи пътя на влизащите в "Драган Манчев" автомобили. Заради посочените дупки влизащите в "Драган Манчев" автомобили постоянно се опитват да ги заобикалят, като се движат с висока скорост поради това, че трафикът на "Гладстон" е почти постоянно свръхнатоварен и от време на време шофьори пропускат колегите си за "Драган Манчев".

Всичко това създава една сложна и опасна ситуация за пешеходци и водачи на автомобили и нерядко се стига да застрашаване живота им, както и до скандали. Можете да се уверите във всичко това сами, ако постоите 15-тина минути през деня в работен ден. Най-малкото облекчение би било да се преработи настилката в началото на "Драган Манчев", да бъде само от паваж или само от асфалт и да няма досегашното постоянно образуване на дупки.

Следващият въпрос касае липсата на дясна секция на светофарната уредба на кръстовището на булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Източен". Потокът автомобили от река Марица, завиващ надясно към пешеходния подлез на Пощата, има нужда от дясна секция. С това, първо, ще се премахне колизията с пресичащите пешеходци при зелен сигнал за тях и автомобилите - едновременен сега, както и ще се облекчи частично свръхнатовареният трафик с отпадане на сегашното излишно чакане на завиващите в посочената посока.

Хайде да видим какво ще успеете да промените по двете теми ?!

С пожелания за хубав ден !

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).