Пловдивчанин простреля крадец при опит да го залови

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
12:04 / 18.10.2010
2198
По първоначални данни около 16.30 часа на бул. "Христо Ботев" в Пловдив С.П. /59 г./ чул шум от мазето и отишъл да провери какво става. В избеното си помещение пловдивчанинът заварил непознат мъж, който бил нарамил рибарски такъми и алуминиева джанта и се канел да отнесе и акумулатор. В настъпилата кратка схватка между двамата крадецът успял да се освободи и да избяга с отнетите вещи. Той се качил в лек автомобил "Фолксваген Голф" и потеглил.

При опита си да задържи извършителя С.П. произвел два изстрела по колата със законно притежавания си пистолет. После 59-годишният мъж съобщил за инцидента в Четвърто РУП - Пловдив. При предприетите незабавни заградителни мероприятия близо до УМБАЛ "Св. Георги" автопатрул на Второ РУП спрял лек автомобил "Фолксваген Голф" с водач Л.К. /32 г./ от Пловдив, известен на полицията и осъждан за кражби. Мъжът имал огнестрелна рана на дясното бедро. В автомобила са били намерени откраднатите вещите. Л.К. е настанен в болница без опасност за живота и е под полицейска охрана. Материалите по случая ще бъдат докладвани в Районна прокуратура - Пловдив.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).