Пловдивчанин поиска да си купи апартамент, даде едни пари, а сега безпомощно чака!

Автор: Васил Динев
Коментари (30)
16:17 / 05.12.2017
47949
За опит за измама от страна на пловдивска фирма предупреди днес читателят на Plovdiv24.bg Иван Михайлов. Той потърси медията ни за съдействие. Ето и разказа му: "Здравейте! Бих искал да подам сигнал за опит за измама на "Делови груп" ООД в Пловдив, на ул."Драва "5. Става дума за предлагане на недвижими имоти от банки през частен съдебен изпълнител. В началото на септември от сайта на "Ало БГ" намерих обява за продажба на апартамент на бул. "Марица" 57 в Пловдив.

Посочени за контакт - "Делови груп" ООД, телефон и името на адвокат Мария Стоянова Славкова-Делова от Адвокатска колегия София №1900268710. Там й сътрудничи и Крум Стоянов. След първия контакт поискаха да отида в офиса за разговор. Потвърдиха предложението и казаха, че апартаментът се нуждае от козметичен ремонт. Поискаха ми и внесох 1200 лева за договор за консултански услуги, оглед и последващи плащания при сделка. Насрочихме час и дата за оглед, но такъв не се състояха, защото никой от "банката" не дойде да отключи.

Усъмних се и направих проучване в интернет. Отзивите за фирмата са доста отрицателни. Оказа се, че апартаментът се продава от съдебен изпълнител Петко Стефанов Илиев и подлежи на търг. От снимките на неговия сайт се вижда, че жилището се нуждае от тежък основен ремонт. Съседите го потвърдиха. Такива разходи аз не мога да поема и затова реших да прекратя договора в 14-дневния срок на 22 септември, тоест два дни по-рано. 

След среща в офиса им анулираха договора и казаха, че ще възстановят сумата от 1200 лева., която била в "Райфайзен банк"??? Дадох банкова сметка за превода, но няма такъв близо 2 месеца и половина. Всички разговори са с уклончиви отговори. Изтрили са всички отрицателни отзиви от сайта си, а публикуваният имейл -delovigroup@abv.bg, не е валиден! Моля,за Вашето съдействие".

Какво още каза ощетеният пловдивчанин - вижте в прикаченото видео. Plovdiv24.bg е готов да даде право на отговор и на "Делови груп" ООД при желание от тяхна страна.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (30)

Още по темата (16):
02.05.2023 Вижте какво се случва с двамата пловдивски адвокати, осъдени за имотни
измами
01.07.2022 Двама адвокати осъдени на затвор в Пловдив
01.07.2022 Грозни сцени в съда в Пловдив
18.02.2021 Клиент на адвокат Делова разказа как е "изгорял" с 3000 лева
18.02.2021 Адвокат Мария Делова получи първата си присъда, ще има и втора
20.10.2020 Скандал на делото срещу адвокат Мария Делова в Пловдив, изгониха репортерка с викове!
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).