Пловдивчанин опровергава полицията: Патрулката бе в нарушение много повече от 4 минути!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
13:30 / 09.10.2013
10207
Продължава мистерията около неправилно паркиралата патрулка на пловдивската полиция, за която вчера ви информирахме. Припомняме, че наш читател стана свидетел на нарушение на Закона за движение по пътищата от страна на полицейска патрулка в Пловдив. В отговор шефът на пловдивската полиция комисар Тодор Гребенаров заяви, че полицейските служители са реагирали на сигнал за неработещ светофар на кръстовището на бул." Цар Борис Трети Обединител" и бул. "Шести септември" и че колата им е престояла на мястото 3-4 минути.

Нашият читател обаче не е съгласен с така изнесената от Гребенаров информация и поясни специално за аудиторията ни следното:

Уважаеми господин Гребенаров, уважаема редакция на Plovdiv24.bgВъв връзка с отговора на г-н Гребенаров, публикуван в сайта, искам да внеса уточнение:

Предполагам, че при извършване на проверката комисар Гребенаров най-вероятно е бил подведен. Патрулката е престояла на това място повече от 3-4 минути. Аз самият работя в този район и всеки ден пристигам на работа с кола. И аз самият като водач "се сблъсках" с препятствието, което патрулната кола представляваше. 

Тук искам да обърна внимание, че започвам работа в 09:00, т.е. аз съм "се сблъскал" с въпросното паркиране ПРЕДИ 09:00. Снимката, направена с телефона ми (който автоматично отбелязва като име на файла дата, час, минута и секунда на снимането), е от 09:47:27 часа.

Снимката е направена при връщането ми от съда, където имах работа. Около една минута след като съм я направил, се обадих на център 112, за да ги уведомя за случая. Доколкото ми е известно, разговорите там се записват.

Т.е. искам да поясня, че "нарушението" не беше само 3-4 минути, а поне 47 (вероятно и доста повече, защото идвам на работа преди 09:00).

Големият проблем се състои в това, че по този начин ние, обикновените шофьори, оставаме с впечатлението, че правилата, които са задължителни за нас, не са задължителни за полицията. Което пък от своя страна оставя "горчив вкус в устата ни".

Ако патрулната кола беше в "специален режим" на движение, т.е. допустим от закона случай за такова спиране, аз лично нямаше да се напъвам да пиша (въпреки че пак щеше да ми е чудно защо са спрели по този начин). Но в този случай не мога да остана равнодушен.

Както посочих и преди, законът е за всички: за гражданите и полицията. И ако аз спра по този начин и ми бъде наложена глоба, полицаят като спре по този начин, също следва да бъде санкциониран.

Обръщам внимание, че тук става въпрос само и единствено за законови правила. Въобще не навлизам в детайли доколко целесъобразно е било това "паркиране".

С уважение,
Станислав Станев


Виж коментарите (26)

Още по темата (5):
15.10.2020 Неочаквано продължение след "Пловдивчанин засне катаджийка и патрулка, после го спукаха от проверки!"
12.10.2020 Пловдивчанин засне катаджийка и патрулка, после го спукаха от проверки!
09.10.2013 Наказват полицая, паркирал неправилно патрулката до оживено кръстовище
08.10.2013 Шефът на пловдивската полиция за Plovdiv24.bg: Патрулката е била в нарушение 3-4 минути!
08.10.2013 Читател: Докога полицейските патрулки ще нарушават безнаказано закона?
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).