Пловдивчанин: Живея в придобил печална слава квартал. 8 деца обаче стоплиха сърцето ми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
08:41 / 12.12.2023
34398
"Има шанс за България" - така редовен читател на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си, който изпрати преди малко на редакционната ни поща. Даваме думата на човека веднага:

"Здравейте, драга редакция! Казвам се Георги Янков и живея в придобилия печална слава квартал "Кючук Париж". Почти всекидневно четем за какви ли не простотии, случващи се в квартала, но аз искам да разкажа за нелеп инцидент с щастлив край.

Снощи около 19,00 часа трябваше да отида за покупки до кварталния магазин.

Минавайки покрай паркирания ми автомобил, забелязах, че един от "новите пловдивчани", с които се напълни кварталът, е паркирал твърде близо до мен, въпреки достатъчното място.

Реших да отдалеча автомобила си от него, но за жалост при маневрата на заден ход задните гуми преминаха бордюра и се оказах блокиран. За мое голямо щастие в този момент покрай мен премина група от 8 младежи и девойки на видима възраст 14-16 години, които най любезно ми предложиха помощта си и се втурнаха всички, повтарям всички, да изляза от ситуацията.

След щастливия край, на естествения ми въпрос "Какво да ви почерпя, деца?", отговорът ме зашемети - "Една прегръдка стига!".

Повярвайте ми, това бяха осемте най-искрени прегръдки в съзнателния ми над 60-годишен живот. Поклон пред тези деца! Докато има такива деца, има шанс за България!".

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).