Пловдивчанин: Защо се променя маршрутът на автобус 37 ?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
17:40 / 16.10.2016
10217
Читател на Plovdiv24.bg попита защо се променя маршрута на автобус 37. 

"Минава се през гаража на "Хеброс Бус" преди спирка ЕАЗ. Твърдят, че е съгласуван с Община Пловдив. В сайта на Общината обаче няма подобен текст. Няма промяна и в описания маршрут. Кой е ощетен? И защо?", пита пловдивчанин. 

Предложението за промяна и удължаване маршрута на няколко автобуса е публикувано на сайта на община Пловдив за обществено разглеждане преди утвърждаване от Общински съвет. Plovdiv24.bg вече описа очакваните промени. 

От обосновката става ясно, че предложението за промяната е постъпила през лятото от "Хеброс бус" ООД за удължаване маршрута на автобусна линия 37 до завод "Антон Иванов" с аргумент, че през последните години се наблюдава сериозно развитие на инфраструктурата на Южната индустриална зона, на чиято територия функционират много фирми. Освен това е пусната в експлоатация и новата автобаза за градски превози на "Хеброс бус" ООД, която се намира до бетоновъзел "Титан" и Авторемонтен завод. Там са преместени всички работници и служители на двете бази "Градски превози 1 и 2" на "Хеброс бус" ООД и е целесъобразно да бъде удължен маршрута на линия 37.

От публикацията става ясно, че местният парламент трябва да утвърди предложението за удължаване маршрута до южната индустриална зона - Авторемонтен завод, както и проект на маршрутно разписание, след изграждане на спирки и обръщало за автобусите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).