Пловдивчанин: Помощ, спасете дърветата! Plovdiv24.bg изяснява ситуацията

Автор: Мариана Панчева
Коментари (11)
08:45 / 10.02.2019
11646
За "поголовна сеч" при кръстовището на бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Източен" алармира читател на Plovdiv24.bg.

Сигналът (без редакторска намеса) гласи:

"Поголовна сеч на напълно здрави вековни дървета, вероятно с цел продажба за огрев! След като опустошиха дърветата в задния двор, сега секат тези на булеварда в градинката (кръстовището на бул. "Мария Луиза" и бул. "Източен")!Единствената преграда срещу шума и мръсотията! Да не говорим, че са над 100-годишни, огромни, красиви и напълно здрави дървета! От Общината по европроект за нова кражба, пардон градинка. Пикаем им на евроградинката! Помощ! Спасете дърветата ни!"

За изясняване на ситуацията репортер на Plovdiv24.bg се обърна към "Градини и паркове". От общинското предприятие категорично опровергаха изнесеното в читателския сигнал. Премахнати са 3 броя около 40-годишни и напълно изсъхнали акации, които създават опасност за хората, особено като се има предвид намиращата се в близост детска площадка, обясниха от там. Всички санитарни дейности се извършват след експертиза от специализирана комисия и последвала заповед на кмета на район "Централен".

В момента се заравняват терените и се извършват други подготвителни дейности за изграждането на нов парк. Предстои засаждането на много нови дървета и храсти.

Дървета се отстраняват само по наложителни причини, след решение на експертни комисии и издадени заповеди от районни кметове, като това винаги е съпроводено с компенсаторно засаждане на нови дървета на подходящи места, напомнят от "Градини и паркове". С цел безопасността на гражданите целогодишно се извършва подкастряне на клони и оформяне на короните по определени от районните еколози маршрутни графици.

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).