Пловдивчани се поклониха пред паметника на Левски в деня на неговото рождение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:05 / 18.07.2013
3327
Кметът Иван Тотев, председателят на Общинския съвет арх. Илко Николов, омбудсманът на Пловдив Димитър Атанасов, народният представител Менда Стоянова, общински съветници, районни кметове, общественици и граждани присъстваха на тържественото отбелязване на 176-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Церемонията се сътоя пред паметника на Васил Левски на Централната алея на Бунарджика. Слово за живота и делото на Дякона произнесе Димитър Севов, директор на Регионален Държавен архив - Пловдив. Водещ на церемонията бе актьорът Ивайло Христов. Участваха военен духов оркестър и представителен взвод.
 
Димитър Севов подчерта, че в днешните времена на духовен катарзис все повече трябва да се обръщаме към думите и заветите на Апостола. 

"Трябва да си спомним думите на Васил Левски - "да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите задружни сили", подчерта Севов. 

Според него тези думи, изречени преди повече от 130 години, днес звучат по-актуално откогато и да било и са сигурен знак, че Апостолът е изпреварил своето време. 

"Ние сме длъжни да помним, че всеки наш общ успех би бил сбъдната съкровена мечта на Апостола, за да можем, когато се вгледаме в портрета на Левски, да издържим на погледа му и усетим, че неговата саможертва не е била напразна", каза още Димитър Севов. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).