Пловдивчани понижиха оценката на кмета Димитров от слаб (2.74) на слаб (2.59)

Автор: Георги Кирилов
Коментари (89)
12:32 / 27.08.2020
20663
След старта на мандата на кмета Здравко Димитров, в началото на календарната година попитахме нашите читатели, каква оценка биха му поставили. Резултатите бяха колкото лоши, толкова и очаквани. Тогава пловдивчани писаха на Зико Слаб (2.74).

Сега, повече от половин година по-късно, решихме да проверим дали доверието в кметската институция и лично в Здравко Димитров се е повишило. Дали пловдивчани са по-доволни от работата му?

Оказа се, че положението е още по-трагично за кмета. Новата оценка която читателите на Plovdiv24.bg му поставят е Слаб (2.59). 

В допитването взеха участие 4 432 читатели на медията ни. От тях 3055 поставят оценка слаб (2). 732 му пишат среден (3), 275 са му поставили добър (4), а 128 са с много добър (5). Има и 242 анкетирани, които смятат кмета за отличник.

Когато гражданите на един град поставят на кмета си оценка слаб (2.74) всеки би си помислил, че от това по-надолу няма накъде. Е оказа се, че има и кметът на Пловдив е способен да удари ново дъно.

Разбира се за тази ниска оценка си има съответното обяснение. Издънките и провалите в управлението на Пловдив вече са толкова много, че би било невъзможно да ги съберем в една статия.

Сред най-големите са лошото, дори опасно за пловдивчани, управление на кризата с коронавируса и тотално неадекватните мерки и решения взети от общинския кризисен щаб.

Огромен скандал предизвика и разкритието ни, че общинарите и кмета посягат към парите на онкоболните. Тогава, в разгара на пандемията, дори генерал Мутафчийски се възмути от това решение, а по-късно то бе оттеглено лично от кмета.

Шуробаджанащината при назначенията в общината и скандалите в социалния ресор са съвсем пресни провали. Разкритията ни са от миналата седмица. По наша информация КПКОНПИ започва проверка, след публикациите ни.

Обществения транспорт върви към саморазпад и колапс, а превозвачи и община са в непрекъснати спорове, като е очевидно, че кметът Димитров не е способен да се справи с тази деликатна тема.

Можем да изброяваме още много дълго провалите, но няма смисъл. Те седят на страниците на Plovdiv24.bg и по-заинтересованите могат да ги открият.

По-големият проблем, че кметът Здравко Димитров по никакъв начин не демонстрира дори наченки, че е способен да подобри управлението на града ни. Дори напротив, хора които отдавна трябваше да са изгонени от общината, продължават да творят глупости на гърба на пловдивчани, а кметът мълчи като... кметът със запушена уста.

Кой диктува назначенията на зам.-кметовете в общината?

Влияят ли корпоративни, бизнес и олигархични интереси над решенията на кмета?

Дадени ли са цели общински ресори на "концесия" на определени бизнес кръгове?

Кметът дължи отговор на тези въпроси на пловдивската общественост. В противен случай, ние от Plovdiv24.bg ще осветлим порочните му практики.

Виж коментарите (89)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).