Пловдивчани плашат с протест срещу строежа на 18-метрова сграда в центъра

Автор: Мариана Панчева
Коментари (24)
12:34 / 19.02.2018
16171
Пловдивчани плашат с протест срещу строежа на 18-метрова сграда на частен терен между ул. "Марин Дринов" и ул. "Капитан Райчо", а кметът Иван Тотев коментира казуса пред журналисти, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Има Закон за устройство на територията, спазва се. Какво означава да се протестира за всяка висока сграда, а и ако 18 метра минава за висока постройка, то трябва да сменим закона", заяви той.

По думите му има си съответен ред за обжалване и ако някой има против, може да обжалва. "Но когато законът позволява, малко прекаляваме", категоричен бе Тотев. 
 
Недоволството идва от живущи на ул. "Капитан Райчо" 77, 75, 73, 83, 79, 81, и ул. "Марин Дринов" 20. Хората разказват, че става въпрос за междублоково пространство, което е отчуждено през 70-те. Преди години е дадено на частни лица, при което на едната част от това пространство се вдига бизнес център, а сега има интерес към застрояване и на останала част. Засегнатите наели адвокат, който проучил случая и открил, че на мястото е планирана 18-метрова сграда. 

"Това би спряло изцяло слънцето и светлината на хората, живеещи в блок 2 и 3 ул. "Капитан Райчо" 77, 75, 73, 83, 79, 81, това би ограничило светлината и на блока на ул. "Марин Дринов" и къщите в близост до номер 20. Като оставим това, проблемът с паркирането е много голям. Отнемат местата за паркиране на блок 3, за сметка на тази сграда. Двата блока са с по 48 апартамента. Паркингът, останал, след "рразграбването" на междублоковото пространство е едва за 14 автомобила, а апартаментите са 48. 

Има малки деца, които са лишени от място за игра и опасно играят между автомобилите! Възрастните хора са лишени от градинката, която ползваха, като излизаха на въздух. На 6.2.18г са започнали изкопни работи, като от Общината никой не ни е уведомил, въпреки обещанието от тях за това, под форма на писмо с изходящ номер", разказват хората.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (24)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).