Пловдивчани писаха Среден (2,81) на кмета за 2-годишното му управление

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (52)
07:05 / 10.11.2009
6891
Пловдивчани са безпощадни в оценката си за управлението на Славчо Атанасов през първата половина от мандата му. В специално създадената дискусионна група към Plovdiv24.bg наши съграждани гласуваха за оценката, която според тях заслужава кметът, както и даваха обоснованите си мнения в коментарите. Резултатът е повече от плачевен - макар и оценен с пълни шестици от 10% от гласувалите, средно аритметично кметът получава Среден (2,81). Част от негативните определения за Атанасов са свързани, според читателите ни, с липсата му на инициативност, бягане от отговорност, невъзможност да се справи с управлението на цял град и др. Сред слабостите на работата му преобладаващо в мненията се среща липсата на координация при разкопаване на града, слабият контрол над различните звена в общината, липса на трезва оценка за различни важни за хората неща, вкарването на БСП във властта против волята на обикновените граждани. Публикуваме без съкращения част от интересните коментари, написани от читателите ни:

"За 2 години Славчо Атанасов не може да се похвали с кой знае какъв успех като кмет. Дали заради големите очаквания, с които беше първоначално натоварен... но много скоро след това, харизмата му беше развенчана. Като първа и основна грешка, според мен, беше скандалът с ГЕРБ, който се разигра в началото на мандата му. Изключително некоректна постъпка от негова страна. Последвалото размесване на Общинския съвет даде и отражение върху цялостната политика, която води. В момента, кандидатурата му за председател на ВМРО също е странно начинание. Изключително неадекватно на фона на обществената и политическа обстановка в Пловдив. Защото градът има нужда от кмет, който да насочи изцяло енергията и познанията си в развитието му, а не да участва във вътрешнопартийни игри. Чудя се какво точно се случва в Пловдив. Единственото, което се прави в последно време, е да има разправии за имената на някаква детска ясла, да се говори за софийския боклук и за това трябва ли или не да има химн на Пловдив. Слава Богу, че поне ремонт на основните булеварди започнаха. Пожелавам на г-н Атанасов през следващите две години да прави по-малко политически и управленски грешки и да работи повече за развитието на града."

"На моменти е абсолютно неадекватен и латентен, крещящо му липсва самочувствие, подход, а на моменти дори език за общуване. Това за съжаление."

"Лично за мен, това е най-слабият кмет който е управлявал Пловдив. До този момент не е направил абсолютно нищо за нашият град, освен да слага знамена и да популярничи какво ще направи и как ще го направи, и накрая си остават само изречените думи......"

"Според мен Славчо се опитва да покаже един добър стил на управление, но политическите страсти в Общинския съвет му объркаха сметките и съответно целите."

"Липса на инициативи, липса на цялостна визия за управлението, непредставителен вид и поведение, негативни резултати и провали в решаването на малкото, но добре известни проблеми на града. Единствен плюс - липсата на корупционни практики около кмета. За последното не можем да сме сигурни, но поне така изглежда."

"Спомнете си за Иван Чомаков и Спас Гърневски! Спомнете си за тяхното управление на града ни и няма как да не се съгласите, че Славчо Атанасов е по-успешен кмет. Аз му давам много добър 4.5"

Всички над 400 мнения по темата можете да прочетете ТУК и да оставите своето, ако все още не сте го направили.


Виж коментарите (52)

Още по темата (4):
09.11.2009 Кметът мечтае за пускане на "Руски" и "Победа" преди 2-годишния отчет
09.11.2009 Кметът отчита двугодишното си управление на 17 декември
08.11.2009 Иван Тотев писа три и половина на управлението на Славчо Атанасов
08.11.2009 Общинският съвет - две години по-късно
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).