Plovdiv24.bg представя Кирил Балдев - момчето, което спасява книгите

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
08:15 / 25.08.2018
15750
Кирил Балдев е на 17, учи в пазарджишката Математическа гимназия, прекарал е детството си в социален дом. Освен това - той събира книги и дарява с тях библиотеки и читалища. 

Младият мъж започва кампанията си "Да спасим книга" преди около 3 години, когато "захранва" библиотеката в село Мененкьово. Сега е добре познат в Пазарджик и областта. Затова Кирил е решил да насочи вниманието си към града под тепетата. Добрата новина е, че тук вече са го потърсили от сдружение, занимаващо се с деца с увреждания.

"С приятели събрахме книжките, предстои да ги дарим", сподели Балдев.

Той е благодарен за подкрепата, която получава именно от приятелите и учителите си. Така например преди края на миналата учебна година преподавателката му по история дарява 50 книги. Младият мъж, обаче, има нужда от помощта на няколко доброволци, които постоянно да помогнат при събирането и раздаването на книгите. А книгите? Добре дошли са всякакви.

Леко притеснен, но много искрен Кирил Балдев застана пред камерата на Plovdiv24.bg. Какво сподели младият мъж - вижте в специалното ни интервю. Ако пък искате да станете част от това благородно дело, да дадете своя принос към увеличаване и осъвременяване фонда на библиотека или пък имате нужда от книги, може да се свържете с Кирил на тел. 0876479499, електронна поща kiro7755@abv.bg, както и в социалната мрежа.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).