Пловдив търси нестандартен нов главен архитект, ето изискванията

Автор: Мариана Панчева
Коментари (7)
14:03 / 07.03.2017
6443
Пловдив търси главен архитект от ново поколение, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Не ни трябва човек със стандартни умения, надявам се да открием някой с мащабно мислене", заяви кметът Иван Тотев

Той съобщи, че обявата за овакантеното място вече е публикувана на сайта на Общината и всички желаещи да го заемат имат 10 дни, за да подадат документи. Вторият етап от конкурса ще е разработване на концепция на тема "Развитие на инструментите на градско планиране за управление на проблемите на Пловдив при вземане на краткосрочни решения в условия на неконфликтност с целите на дългосрочно планиране". Допуснатите до този етап кандидати ще имат един месец, за да работят по нея. Защитата на концепциите ще е публична. 

"Надяваме се процесът по избор на главен архитект да бъде прозрачен и да ангажира вниманието на много хора. Желанието ни е да имаме максимален брой кандидати, за да изберем най-подходящия. Затова и обявените изисквания и критерий за кандидатите са най-базовите, които е възможно да съществуват.

Правим това, за да отворим максимално ножицата за участие на максимален брой хора. А именно - изискваме образователна степен магистър и минимален професионален опит 4 години или ранг-3 младши. Нямаме други изисквания при подбора, но искаме главен архитект с глобално мислене. До голяма степен може д кажем, че прекалената работа и прекаленият опит не са предимство, защото Пловдив е уникален град с уникални предизвикателства в контекста на 2019 година", коментира Тотев. 

Къде, кога и как става кандидатстването, вижте ТУК!

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).