Пловдив танцува за Пирин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:44 / 08.02.2018
2517
Днес граждани от цяла България и няколко европейски града ще протестират срещу приетото на 28 декември 2017 г. решение на Министерски съвет за отваряне възможността за строителство върху 48% от територията на Национален парк Пирин. За шести пореден четвъртък пловдивчани ще излязат на улицата в защита на Национален парк Пирин.

Шествието ще започне в 18:30 ч. на площад "Съединение", ще премине през ул. Райко Даскалов и ще финишира пред Община Пловдив. Тази седмица шествието е под надслов "Танцувай с нас", "Танцувай за Пирин" и ще завърши с хоро пред сградата на Община Пловдив. С традиционния български танц- хоро- протестиращите ще обединят сили да прогонят символично тъмните олигархични сили, посегнали на българската природа.

За трета поредна седмица протестът включва и местна кауза - гражданското възмущение срещу масовото изсичане на здрави дървета и застрашаването на зелените площи в града. Миналата седмица граждани съставиха и входираха в Общината подписка за оставката на директора на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев поради системното унищожаване на зелените площи в града и непрозрачна политика на управляваното от него общинско предприятие.

Исканията на протеста са за: 

1) Отмяна на решението на Министерски съвет от 28 декември 2017 г., с което бяха приети промени, отварящи за строителство национален парк Пирин

2) Оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов, който саботира основната функция на екоминистерството - да опазва природните богатства на България

3) Обявяване на реалния собственик на концесионера "Юлен" АД и одит на концесията от международен одитор и с участие на гражданското общество.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежко е състоянието на момченцето, което пострада при взрив на га...
255 жилищни, 3 административни и 102 други сгради са започнали да...
Дете е прието в болница в Пловдив с опасност за живота
Нагли циганчета стъжниха живота на пловдивчанка пред КАТ
Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има без...
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).