Пловдив се поклони пред паметта на Апостола на свободата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:30 / 19.02.2019
5716
Пловдивчани се преклониха пред паметта на Апостола на свободата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Граждани и общественици се събраха пред паметника на Васил Левски на централната алея в Бунарджика. Слово по повод 146-та годишнина от гибелта на Апостола произнесе Христо Христов от Общински комитет "Васил Левски" Пловдив.

"Ние пловдивчани не бива да забравяме един важен факт от живота на Левски. Бил е ученик на Йоаким Груев и тук, от Пловдив, тръгва по "народните работи", обърна се към десетките граждани пред паметника Христов. Той припомни, че заради великото дело - освобождението на България, Васил Левски е захвърлил расото, създал е вътрешни революционни организации. А вестта за залавянето му бързо достига до всеки край на страната.

Христо Христов в словото си сравни Апостола с Христос. По думите му и Христос е предаден от свои, и Левски е предаден от свои. "Христос възкръсва, а Левски никога не умира!", допълни Христов.

"Делото и името на Апостола са живи и ще живеят в днешна и бъдеща България!", завърши Христов.

Под съпровода на военна духова музика бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Дякона. В церемонията по традиция  участваха и представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци,  членове на Общински Комитет "Васил Левски", Пловдив и Комитет "Родолюбие".

Преди това от 10.00 ч се отслужи и панихида по повод гибелта на Апостола в църквата "Св. св. Петър и Павел".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).