Пловдив получи наградата "Европейски принос"

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
13:26 / 17.12.2018
3031
Пловдив получи наградата "Европейски принос", предаде репортер на Plovdiv24.bg.  Наградата прие лично кметът Иван Тотев, която му бе връчена от вицепрезидентът на фондация "Европа Ностра". Това стана по време на церемонията по присъждане на годишните награди "Чудесата на България" 2018 г.

Награди бяха раздадени и в още няколко категории - културно-историческа атракция (Малтепе), съкровище на годината, културно-исторически туризъм, зимна туристическа дестицания, лятна туристическа дестинация, спа дестинация. Сред призьорите са шефът на Археологическия музей в Пловдив - Костадин Кисьов, тракийската гробница в Старосел и други.

"Признание за нас е да получим награда за популяризиране на културно-историческото наследство на европейско ниво", коментира Тотев и подчерта, че е доста важно признание за Пловдив в навечерието на Европейска столица на културата.

Специално участие в церемонията в Малката базилика взеха представители на европейската фондация "Европа Ностра", Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание, народни представители, кметове, историци, археолози, представители на бизнеса, неправителствените организации и медиите.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).