Пловдив подписва Европейската харта за безопасност на движението

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:27 / 22.02.2011
1510
Днес в София ще се състои кръг от Националният тур на Европейската Харта за пътна безопасност. Упълномощеният представител на община Пловдив е зам.-кметът Георги Титюков, който ще подпише въпросната харта, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Европейската Харта за пътна безопасност цели в един 6 годишен период да спаси 25 000 човешки живота по пътищата на Европа", каза Титюков.

Припомняме, че тази харта бе създадена през 2004 г., като част от мерките за борба са войната по пътищата и с амбициозната цел да намали наполовина жертвите на пътнотранспортни произшествия в Европа. Към януари 2011г. над 2 000 фирми и асоциации от различни величини и страни членки вече са подписали хартата и са се заели да изпълняват поетите ангажименти чрез намиране на конкретни решения на проблемите, свързани с пътната безопасност.

Стана ясно, че в средата на месец ноември,2010г., община Пловдив получава въпросник, който е попълнен и върнат обратно. След одобрението от страна на Европейската комисия е получена поканата за присъединяването ни към Европейската Харта за пътна безопасност.

Зам.-кметът Титюков напомни, че общинската администрация на Пловдив е успяла в този и предходния мандат да изгради 5 общински площадки за обучението по безопасност на движението в най-ранна детска възраст, намиращи се в 5-те от районите на Пловдив. Такава площадка липсва само в "Централен" , поради липсата на достатъчно място, което заема. Освен това учениците имат и включен час по "Безопасност на движението".

"Идеят ни е една трета от тези часове да е суха теория, а две трети да прекарват именно на такива площадки, където да се разиграват реални ситуации, тъй като е доказано, че децата запомнят по-добре, когато им е по-интересно", поясни още Титюков.

Официалната церемония по подписването на Европейската Харта за Пътна безопасност ще се състои днес в Гранд Хотел София от 11.30 до 13.00 часа.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България
От Пловдив: Болезнен разказ на една почернена майка на моторист
Шофьор паркира в парк в Пловдив. Сигналът изпокара хората в мрежа...
ЧСИ пусна за продан цяла сграда с апартаменти в Пловдив, собствен...
Tройно скача цената на таксиметровите услуги в Пловдив, увеличава...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).