Пловдив почита 144 години от трагичната гибел на Апостола на свободата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 19.02.2017
1997
С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика днес от 11 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 144-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. Преди това, в 10 часа, в църквата "Св. Св. Петър и Павел" ще бъде отслужена панихида..

Слово пред паметника ще произнесе преподавателят по история от Националната търговска гимназия в Пловдив Георги Василевски, а водещ на възпоменателното честване ще е актьорът от Драматичен театър - Пловдив - Троян Гогов. В церемонията по традиция ще участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон - почетна рота, военен духов оркестър и венценосци. 

В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат Областният управител на област Пловдив, представители на администрацията, Председателят на Общински съвет - Пловдив, общински съветници, заместник-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към община Пловдив, представители от армията, църквата, образователни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).