Пловдив почита 140 години от обесването на Васил Левски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
07:15 / 19.02.2013
2915
Пловдив ще отбележи 140-та годишнина от обесването на Васил Левски. Възпоменанието ще започне в 11.00 часа днес - 19-ти февруари 2013 г., в храма "Св. Петър и Павел", където ще бъде отслужена панихида.

Поклонението ще се състои пред паметника на Васил Левски на централната алея в парк Бунарджика от 11.30 часа. Слово за живота и делото на Апостола на свободата ще произнесе Любозар Фратев - общественик и управител на Фондация "Балкански културен форум".

На поклонението, организирано съвместно от Община Пловдив и Общински комитет "Васил Левски", с минута мълчание ще бъде почетена паметта на Дякона, след което ще бъдат поднесени венци и цветя от кмета на града, председателя на Общинския съвет, Областния управител, 68-ма бригада "Специални сили", политически и обществени организации, признателни граждани.

В 17.30 часа в Лекционната зала на Народна библиотека "Иван Вазов" ще се проведе представяне на книгата "Пловдивските адреси и сподвижници на Васил Левски". В програмата ще участват Камерен хор на Духовната семинария "Св. Св. Кирил и Методий", ученици от НУМТИ "Добрин Петков", Хорът на момчетата "Стефка Благоева". Входът е свободен.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
В 472 секции ще се гласува днес в Пловдив
Убийството в Кючука: Ударите са нанасяни както в изправено, така ...
Верижна катастрофа между няколко автомобила до Труд
Военни демонстрираха различни техники и тактики в Пловдив
Малшанс споходи десетки пловдивчани
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).