Пловдив отбелязва Международния ден на Земята

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:20 / 22.04.2016
2500
Международният ден на Земята - 22 април ще бъде отбелязан тази пролет с провеждане на конкурс за детско творчество, организиран от Регионалния природонаучен музей Пловдив и Дирекция "Образование" на община Пловдив.

Международният ден на Земята има за цел да подтикне човечеството да е по-внимателно към крехката и уязвима околна среда на планетата Земя.

България участва в отбелязването на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.  

Конкурсните предложения под форма на рисунки, склуптори, макети на екологична тематика, ще се събират в сградата на музея в срок до 20 април 2016 година.

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови категории. Творбите ще бъдат оценени от комисия и изложени на 22 април в сградата на музея, а отличилите се участници, ще бъдат наградени.

Заповядайте днес от 16.30 часа в сградата на Регионален природонаучен музей, за официалното награждаване на победителите в конкурса.

За всички присъстващи, са предвидени много забавление и весели игри в музея.

Децата от ОДЗ "Буратино" ще се включат в инициативата по отбелязване Деня на Земята със зелена работилница на открито в градината зад музея, с начален час 10.00, където ще изработят своите творби, рисунки и макети на екологична тематика.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).