Пловдив облагороден за близо 3 млн. лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
17:17 / 18.10.2011
5037
Финализиран е проектът за близо 3 млн.лв. за облагородяване на някои от градските паркове и междублоковите пространства в Пловдив, съобщи днес главният секретар на Община Пловдив Борислав Инчев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.
 
По проекта "Подобряване на екологичната и рекреационна среда на Пловдив" по оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013 г.", са обновени шест обекта в различните райони на града. Благоустроени са междублоковото пространство на бул."Шести септември" № 195-201 и площада на ул."Генерал Скобелев" в район "Централен". В проекта е включено и станалото вече факт пълно обновяване на парковете в район "Южен"- "Райчо Кирков" и "Белите брези". Последните два обекта са по проекта са: благоустрояването на предблоковото пространство между бул."Пещерско шосе" и ул. "Бряст" в "Западен" и възстановяването на зелената площ от южната страна на ул."Напредък" в участъка на бул."Васил Априлов" до Руския пазар в "Северен".

Водеща организация по проекта е Община Пловдив. По програмата са извършени следните дейности: изграждане и възстановяване на алеи, тротоари и зони за пешеходци, подобряване на достъпа на хора с увреждания, монтиране на пейки и беседки, обогатяване на зеленината, засаждане  на нови видове цветя, храсти и дървета, въвеждане на енергоспестяващо алейно и парково осветление и други мерки за повишаване на сигурността и предотвратяване на престъпността в парковете, както и изграждането на нови детски площадки в зелените площи.

"Община Пловдив е изпълнила финансовия си ангажимент към изпълнителите в размер на 2 200 000 лв. и сега предстои държавата в тримесечен срок да възстанови тези средства", уточни Инчев и добави, че до този момент Пловдив чака от правителството над 6 млн.лв. по реализирани досега европроекти.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (28)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).