Пловдив на осмо място по площ на молове на 1 000 души

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
07:05 / 03.10.2013
5579
Пловдив е на осмо място по квадратен метър площ молове на 1000 души население, сочат данните на консултантската компания Forton.

На 1 000 души в Пловдив се падат малко под 200 кв. м модерна търговска площ. В тази класация на първо място е Бургас с 466 кв. м. Първата петица се допълва от Стара Загора, Варна, Русе и Габрово.

В другата класация - по квадратен метър площ молове Пловдив заема четвърто място след София, Варна и Бургас. Трябва да се има предвид обаче, че в града под тепетата имаше няколко идеи, които по една или друга причина не намериха своята успешна реализация. Ако тези проекти се бяха реализирали, Пловдив щеше да заема доста по-предни места във въпросните класации.

Става дума например за мол "Марково тепе", сагата около който можете да проследите тук. Припомняме, че в публичното пространство витаеше и намерението за изграждане на мол на Сточна гара, за който Plovdiv24.bg нееднократно е писал. Пловдивчани вероятно пък съвсем са забравили идеята за изграждането на голям търговски комплекс на мяст

АНКЕТА:
Има ли нужда Пловдив от още молове?

Да, настоящите не дават достатъчно качество и разнообразие
Да, колкото повече, толкова по-добре
Не, дори сега са много
Не посещавам молове
По-хубаво от Главната няма

ото на предприятието "Ален мак", която също потъна в забвение.

Общо за България търговските площи на 1 000 души са достигнали 101 кв.м, все още значително под средноевропейските 260 кв.м на 1 000 по последните данни на международната консултантска компания.

Към края на септември общите отдаваеми площи в молове в страната възлизат на 735 хил. кв. м. До края на 2014 г. се очаква откриването на общо четири нови търговски центъра, с което търговските площи на 1 000 жители ще нараснат с 19% до 119 кв. м.

Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).