Пловдив е Монтесори пионерът на България!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
14:14 / 22.03.2017
8055
България има своите първи дипломирани Монтесори педагози от общински детски градини и те са от Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 28 дами, завършили първия курс на обучение, получиха официално своите свидетелства за професионална квалификация днес пред погледите на кмета Иван Тотев, зам.-кмета на образованието Стефан Стоянов, кмета на район "Западен" Димитър Колев и ректора на Нов български университет (партньор на Община Пловдив при провеждане на курсовете). 

"Вълнувам се и сърдечно Ви благодаря. Вие сте носителите на реформата в България", обърна се към учителките, събрали се за церемонията в салона на детска градина "Мир" Стоянов. 

По думите му в момента тече подготовката на втора група педагози, а от началото на април се готви и трета, в която за първи път ще бъдат включени и представители на градини от общини извън Пловдив. 

Огромен интерес към пловдивската програма са заявили и софийски градини, похвали се още Стоянов. Той и кметът Тотев бяха изненадани със специални плакети за отговорността и приноса им към програмата. 

"Още през първата година на първия ми мандат ние осъзнахме, че без образование няма как да се развива градът. Радостно е, след 6 години започваме да отчитаме отлични резултати", коментира на свой ред и кметът.

"Без образование няма как да имаме развит град и развита държава. За мен това е един успешен проект. Пловдив е единствената община, която въвежда това обучение в детските си градини, но и дълги години ще е лидер в провеждането на редица политики в образованието. Това е успешна крачка, която вече направихме, доказахме на себе си, че го можем, имаме хората, имаме всичко - децата и родителите. Остава да направим следващите крачки и ние ще ги направим", заяви още Тотев.

Ректорът на Нов български университет пък сподели, че успехът на програмата ги е мотивирал да отворят специален център за монтесори, отворен за всеки, желаещ да се развива в тази насока. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство...
В Пловдив не се научихме да минаваме през кръгови кръстовища
Ето я листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област
На улица в Пловдив снимаха новия джип на Ferrari
Това е листата на БСП в Пловдив, която ще атакува новия парламент...
Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнерве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).