Пловдив - Европейска столица на културата ще грее на стена в Двореца на нациите за 24 май

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
15:00 / 21.05.2016
4842
Специална видеостена ще промотира Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година в Дворецът на нациите към ООН в Женева, съобщава Plovdiv24.bg.

На 24 май там ще бъде открита изложбата "За буквите. Кирилицата в съвременното българско изкуство". Събитието се организира по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, и се провежда под патронажа на Постоянното представителство на Република България към ООН в Женева. 

Изложбата ще бъде открита от Майкъл Мьолер, генерален директор на Службата на ООН в Женева и от Иван Пиперков, постоянен представител на България към ООН и другите международни организации в швейцарския град.

Специална видеостена ще промотира Пловдив като културна столица на Европа през 2019 г. пред елитната публика в Двореца на нациите. 

Инициатор на изложбата е Антонина Стоянова, председател на Фондация "Ценности", а сред главните организатори са Община Пловдив и Градска художествена галерия - Пловдив.
 
Уникалната колекция вече е подредена, похвалиха се от ГХГ. Тя ще е отворена за посетители до 3 юни. Гостите могат да разгледат 30 платна, на всяко от които е представена оригинално интерпретирана буква от българската азбука. Автори на творбите са тридесет известни пловдивски художници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки "Рол...
ББР обяви търг за мегакомплекс в Пловдив
Пловдивски университети се включиха в протеста, остават затворени...
Двама са в болница след поредната катастрофа в Пловдив
7 дни след кошмара на бул. "Руски": И тази седмица започна с инци...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).