Пети месец УМБАЛ "Свети Георги" излиза на печалба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:23 / 14.01.2010
3766
Пети пореден месец Университетската болница в Пловдив формира положителен финансов резултат. Общата печалба на дружеството за периода от август до декември 2009 г. е в размер на 1 881 хил. лева, заяви изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги" доц. д-р Божидар Хаджиев по време на срещата си с областния управител на Пловдив Иван Тотев.

Двамата обсъдиха днес финансовото състояние на най-голямата държавна болница в региона, изпълнението на антикризисната й програма и предстоящите законодателни промени в областта на здравеопазването и социалната сфера.

Наложително е спазване на строга финансова дисциплина във всички здравни заведения и здравеопазване в полза на пациента, подчерта Областният управител. Според него очакваната реформа в сектора, модернизирането на спешната помощ и реалното остойностяване на медицинските дейности ще издигне качеството на здравните услуги и ще ги направи достъпни за всеки.

Университетската болница в Пловдив отдавна не е излизала на печалба, изчистваме постепенно и просрочените задължения, натрупани от старото ръководство, обясни доц. Хаджиев. Освен финансова стабилизация, подобряваме и медицинските показатели на дружеството - застъпени са всички медицински специалности и се работи по 294 клинични пътеки, добави той.

Средномесечният положителен резултат на болницата е към 350 хил. лева, като за август той е бил почти двойно, сочи справката на финансовия отдел на УМБАЛ „Свети Георги". Работи се на пълни обороти за увеличаване на приходите, както и за икономия на разходите.

Две от перата - за изписване на медикаменти и консумативи, които водеха до натрупване на нови и нови задължения към доставчици от старото ръководство, са оптимизирани напълно, подчерта изпълнителният директор доц. д-р Хаджиев. Според него разходите за закупуването им със собствени средства са редуцирани между 50 и 60%, без това да се отрази на качеството на лечението и здравните грижи.

Доц. Хаджиев обсъди с Иван Тотев и явяването си на предстоящия конкурс за изпълнителен директор на болницата и получи пълната подкрепа на Областното ръководство на Политическа партия ГЕРБ за управленската си програма в следващите 3 години.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството, че...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).