Пенсионер с неприятно изживяване в ДКЦ V в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
17:17 / 14.11.2022
18816
Бъркотиите с направленията у нас продължават. За подобен случай съобщи в редакцията на Plovdiv24.bg възмутен възрастен господин, който направо нарече историята "криминална“, защото безцеремонно са му "откраднали 24 лева“.

На 1 ноември той отива в ДКЦ V в район "Тракия“, за да му направят изследвания за хепатит B и C.  Преди това няколко пъти посещава личния си лекар, за да си вземе направление. Накрая успява, но личният лекар му дава само бележка, с която да докаже, че направлението е пуснато по електронен път.

Възрастният мъж, с пенсия от 400 лева, отива и плаща 24 лева за изследвания. Така му вземат хем парите, хем бележката, която носи в себе си вместо направление. А изследванията се бавят цели 14 дни, та до днес. "Е, как е възможно такова нещо. Това, ако не е жива корупция!“, казва мъжът.  

Днес той отива отново при личния лекар и се оплаква, че е платил за изследванията, за които уж е имал направление. А изследванията все още не са готови. Лекарят безразлично му казва, че това не е негов проблем, защото той му е дал направление.

Една от служителките там обаче решава да се обади на лабораторията и да им поиска сметка за случилото се. От там и отговарят, че направлението е дошло по-късно при тях и реално мъжът е нямал направление. А изследванията са вече готови и може да отиде да си ги вземе.

"14 дни чакам за изследвания за хепатит. Ами човек за това време може да си отиде. Що за отношение към болните е това“, възмущава се възрастният господин. Той не може да се начуди защо трябва да плаща два пъти - веднъж за Здравната каса и втори път от джоба си за едно и също изследване. 

В случая, както и да го погледнем - виновни няма. Не можем и да поискаме сметка като общество на конкретните инстанции. 

Но къде е държавата, за да оправи най-сетне бъркотията в здравната ни система?

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).