Паяк събори стълб, потроши кола и избяга

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
08:58 / 29.07.2010
30242
Паяк на "Общинска охрана" събори електрически стълб, който премаза автомобил на кръстовище в Съдийския квартал в Пловдив, и продължи, все едно, че нищо не се е случило. Пострадали хора няма.

Привечер във вторник паякът натоварил кола от пряка на бул. "Христо Ботев" и тръгнал да се изнася по "Петко Д. Петков". Платформата повлякла кабели за интернет и телевизия, които били завързани за стълба.

"Дирекът опасно се огъна и падна на една страна. Започнахме да викаме след шофьора, но той караше доста бързо и не ни чу. Смятаме, че нарочно избяга", разказаха работници от близкия автосервиз, очевидци на инцидента.

Секунди след това съоръжението се наклонило още и рухнало върху паркирания наблизо фирмен "Форд Фиеста". Смляна е страничната греда на автомобила, която е хлътнала изцяло. Счупено е едно от огледалата за обратно виждане, олющена е и боята на колата.

"Като видях какво е станало, веднага се обадих на тел. 112. Свързаха ме с Гражданска защита и казах адреса. Дойде мобилна група и поизправиха стълба", разказа шофьорът на потрошения "Форд".

Към 18 часа две коли на Пътна полиция отцепиха целия район, а спасители от Гражданска защита завързаха стълба със стоманено въже. Опитаха да го изправят с помощта на лебедка и специален камион с платформа, но се отказаха и го събориха на земята. Наложи се да режат клони на близките дървета, за да не падне съоръжението върху оградите на съседните къщи.

"Тези стълбове отдавна са изгнили, трябва да ги махнат, защото кабелите за ток вече минават под земята. Докато не убият някого или не стане нещастен случай, няма да ги пипнат", негодува 70-годишен мъж от Съдийския квартал.

"Редовно се случва да късаме кабели. Ама те ги слагат много ниско", обясни шофьорът на паяка Николай Атанасов. Той обаче отрече да е избягал, просто не чул, че му викат.

Според пътните полицаи шофьорът не е виновен за инцидента. Щетите по колата щели да се формулират като "случайно събитие".

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (28)
Още новини от Новини от Пловдив:
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож
Елитно училище в Пловдив изпрати абитуриентите
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Читател: Още колко души трябва да умрат, за да се промени нещо?
Ще започне ли скоро делото за убийството пред известна дискотека ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).