Парк, гора или тоалетна, що е то?

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (2)
08:50 / 12.06.2022
14128
Най-новата гора на Пловдив или най-новият зелен парк? Не! Това е подлез. Намира се на кръстовището на бул. “Освобождение" и “Цариградско шосе", макар че много на подлез не прилича, видя Plovdiv24.bg

Очевидно е, че обраслото място не се ползва от години от пешеходците за безопасно преминаване под една от най-натоварените пътни артерии. Буйните саморасляци се движат и на широчина, и на височина. И докато в едни части на града искаме повече растителност, то в други тя е излишна и дори страшна особено в тъмната част от денонощието.

Всъщност, за да проработи този подлез като такъв, екипи на три общински предприятия трябва да навият ръкави и да действат в синхрон - ОП “Градини и паркове" да отсече и премахне зеленията, ОП “Чистота" да изчисти разлагащите се боклуци и ОП “Дезинфекционна станция" да дезинфекцира, защото зоната смърди от няколко метра, тъй като се използва за безплатна градска тоалетна.

От край време община Пловдив мисли за пасарелки, но така и не ги е измислила и колкото и да се боядисват подлезите все още има хора, които предпочитат да притичат през мантинелите на опасен булевард, отколкото да използват подземните съоръжения.

Има и друг вариант - може би най-евтиният - да се засипе с пръст и просто на мястото да няма подлез, защото практиката до този момент показва, че дори след положени усилия по обновяване, след известно време “гражданите" връщат тоалетния вид.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).